2008-11-17

Konektor

Egyszerűen kezdődött minden, csak mint álltalában minden egyszerűnek tűnő dolog, ez sem volt az, mint aminek mutatkozott. A fürdő melletti konektor le volt égve. Pindur megígérte jön es megszereli. Vettem is újat, betartott ígéret lett a szóból, csakhogy én nem földelésest vettem. Semmi gond, egyelőre marad ez, hogy ne lógjanak a szálak a falból, majd veszek másikat. Hát meg is lett a másik, Pindur megint felcuccolt a szigetelőszaggal és csavarhuzóval, csakhogy közben kiderült, el fogják adni ezt a lakást. Mert a bank megemelte a kamatokat, túl nagy a részlet, szabadulni kell a kölcsöntől ... úgy döntöttem, amennyit még itt lakom jó lesz hosszabbítóval a mosógépnek mint eddig is, nem tesszük fel a földelésest. Erre mi történik. Ma éjjel 5 körül arra ébredek, kattog a fal. Hogy mi? Akkorát nyíltak a csipáim, mint már régen nem. Kivaksulok a konyhába és láss csodát, tüzijátékot játszott a konektorral a hutőszekrény. Sebaj, kihúztam a félig olvadt konektorból, van még egy, majd ott jól lesz. Csakhogy nem elég hosszú a drót. Kiszedtem a hosszabbítót a mosógéptől és máris indult a hűtő minden szikra nélkül. Na most van két választási lehetőségem: hűtőt olvasztok és mosok vagy egyiket sem. A francba ...

2 comments:

Anonymous said...

Te lány, vigyázz magadra! Nem ártana szólni a tulajnak, hogy kezdjen vele valamit, mert ha leég a lakás, akkor már nem lesz mit eladni. Valamint ha megégett a dugalj, akkor nagy a valószínűsége, hogy a vezeték is és ezt így használni nem egy életbiztosítás. Mivel nem a tied a lakás, így a tulajt sem dicsérnék meg, ha valami történe. A leírtak alapján pedig rosszul is van méretezve a lakás villamos része. Azokat a készülékeket amelyik földeléses dugvillával van ellátva vagy csupán csak igénye van rá, azt nem szabad anélkül használni, ezt szabvány írja le. Persze ahogy az előbb is érintettem a védelmi berendezés is nem megfelelően van megválasztva.
Persze tudom, hogy nem te fogod ezeket megcsinálni, de ezekre a dolgokra nem árt felhívni a tulaj figyelmét.
PS Vigyázz magadra! by Attila

Vera Linn said...

Köszi :) édes vagy. Most már nem sokat fogok itt lakni, a tulaj meg nem fog vezetéket cserélni, ha úgyis eladja. Figyelem a konektorokat, amelyik melegedik, azt nem használom. Hetente egy mosást kibír a nem földeléses is. Az egyáltalán nem melegszik, a mosógéphez nem érek hozzá amíg áram alatt van. Majd januárban keresek másik lakást, remélem ott jobb lesz a villanyszerelék.
Ne félj, rossz pénz nem vész el :)