2009-03-26

Taxi

Mielőtt elmondanám a véleményem, szeretném leszögezni, hogy én cigizek és nem akarom magam és a hozzám hasonlókat kikergetni a világból. Mi több, idegbajos leszek, ha megmondja valaki, hogy mikor és hol gyújthatok rá. De a jó érzés minimuma még nem halt ki belőlem.
Egy taxiban naponta sok ember megfordul. Egy autó túlságosan kicsi ahoz, hogy a füst elvesztődjön benne. Egyik legutálatosabb dolognak tartom, hogy a soför telefüstöli azt a helyet, amely igaz, hogy sajátja de egyáltalán nem egyedül használja. Beülök és az első reakcióm, hogy felfordul a gyomrom. Nem tudom, a taxi-társaságok, hogy engedik meg a soföröknek ezt a dolgot.
Ha látom, hogy cigarettázik nem ülök be, de ha éppen nem azelött gyújtott rá, nincs honnan tudjam, hogy milyen bűz fogad majd a kocsiban. Igen, ki is lehet szállni, de tapasztalataim alapján öt-hat autót is végigülhetek, amíg találok egy nem füstöset. Így hát, megkérem húzza le az ablakot, megfagyok hazáig és mérgelődök.

4 comments:

Erika, aka Maci said...

volt munkatarsam, aki evekig cigizett es leszokott, amikor valaki ra akart gyujtani az irodajaban, raformedt, hogy: "ha ragyujtasz, en fingok!"

Vera Linn said...

meg nem szoktam le a cigirol, de ez is egy otlet :))))))

Magyari Tivadar said...

A taxisok két kérdést szoktak "udvariasan" feltenni, amire persze könnyebb inkább igennel válaszolni, bármi legyen is:

1. Vö gyéránzsjáző fúmul?

2. Vö gyéránzsjáző dakö aszkult mánélé ün timp csé kondukk?

Vera Linn said...

bár csak kérdezte volna meg :D