2008-09-01

Mi lenne lenne ha ... ?

Gyógyszertárban kitett, elveszett személyi igazolvány, igazából száz méterrel odébb hullatta el a tulajdonos a járdán. Mi lenne ha inkább megkeresnék a telefonkönyvben a számát és szólnának hol keresse? Mi lenne ha ott hagyták volna a földön ahova kiesett? Nagyobb a valószínüsége, hogy ott a járdán még egyszer végigmegy, mint az, hogy pont ebbe a gyógyszertárba fog bejönni vásárolni a sok közül, ha épp semmi baja, akkor is.
Cigizőben felejtett telefon, az épületben három multi cég munkatársai, a hölgy elveszi, hogy ha keresné valaki tudja visszaadni. Mi lenne ha felhívná azt a számot, ami Anyu, Picim, Kedvesem vagy egyéb hasonló név alatt van elmentve? Vajon az illető nem tudná, hogyan lehet elérni a tulajdonost? Mi lenne ha mindenki ott hagyná a padon? Még reggel van, biztos még fog kijönni cigizni, biztos ide, máshova nem nagyon van hova.
Kulcsok ... ezt már inkább nem is folytatom.
Mi lenne, ha mindent ott hagynánk, ahol találtuk, ha nem a miénk?

9 comments:

Betond said...

(Volt) baratnom haza elott megalltunk, edes kisfiam kiugrott ciganykerekezni. Csak beugrottunk valamiert, s már mentünk tovább.

Ex feleség felhív, hogy mit keres a gyerek telefonja xx kerületben. Hogy azonnal menjek, valaki megtalálta, felhívta benne "anyu"-t. Megyek a megadott címre, volt barátnõm anyukája volt a megtaláló. Nem tudhatta, hogy a telefon az én fiamhoz tartozott.

Jó a vége.

Vera Linn said...

Hmmm ... erre nem gondoltam

Erika, aka Maci said...

giulesti, hetedik emelet, reggel, lift elott noi arany karperec. valamiert arra gondoltam, biztosan az uj szomszed lanye. meg nem talalkoztunk addig. felvettem. este becsongettem hozza. nem mutattam, csak annyit kerdeztem: nem vesztettel el valamit? csillogo, remenyteljes, izgatott szempar: a karperecem! mint kiderult, akkor kapta az apjatol, amikor bejutott az orvosira. aznap egesz nap sirt az elveszett karperec miatt a korhazban. azt hitte, rossz jel...

Vera Linn said...

volt egy baratnőm, ha elvesztett valamit az első randin mindig azt mondta jó jel, mert a állítólag a jó kapcsolatai eddig többször is úgy kezdődtek, hogy az első randi után rohangált vissza a színhelyre, hátha ott hagyta el, de soha nem találta meg. furcsák a babonák. de megtalálni valamit nagyon jó érzés. az elvesztésben jó vagyok, már csak a fejemet kell elhagynom egyszer valahol és teljes lesz a lista. es ha néha előkerül a holmi, hát akkor hűha de boldog tudok lenni.

edo said...

ne csak a fejed, mindened veszitsd el, onkent, add oda. a ferfinak, aki majd ugy adja vissza neked, hogy legkozelebb amikor talalkozunk, ego gyongysorokban fogsz hozzank gurulni :)))
varunk, igy is, ugy is :)

Vera Linn said...

majd igyekszem eleget tenni :D a jovesnek is, a pasikeresesnek is

igenbiza said...

Mi lenne, ha látnál egy gitárt egy bezárt autó hátsó ülésén és nem vennéd el onnan? (tudom, h nem ér el a címzetthez, de akkor is... )

Vera Linn said...

meg tudlak erteni.

énvagyok said...

Jó lenne. Egyszerű. De hát..