2011-01-25

Kérdések

Mi az élet értelme?
és
Mi értelme az életnek?

7 comments:

Betond said...

42. 24.

Anonymous said...

Ez sokat jár a fejemben mostanság. És nem tudok jó válaszokat találni. Sajnos. Agymosott birkákat látok magam körül, nincs kivel beszélnem. És nem tudom miért is csinálom azt, amit csinálok. Elég pesszimista, de tudom ez is csak egy állapot. Aztán jön valami és kimozdít. Csak már jönne...Hangok

Anonymous said...

en megmondom neked. az elso kerdesre a valasz: abszolute semmi. az eletnek nincs onmagaban ertelme. semminek. barmilyen emberi tevekenyseget mondj, annak semmi ertelme nincs. lehet az atomfizika, nagyon magasszintu irodalmi mu elemzese, vagy akar mosni az agyad a valovilaggal a tv-ben. egyforman ertelmetlenek mind.

a masodik kerdesed inkabb ugy tennem fel, hogy "mi ertelme az eletemnek?" erre is pofonegyszeru a valasz. mindenkinek az lesz az, ami valamilyen fokon elegtetelt, megelegedettseget, angolul "satisfaction"-t okoz. van akinek a valo vilag agymosasa okoz ilyent. van akinek egy magas szintu irodalmi mu elemzese, vagy az atomfizika.
a lenyeg: talalj egy (amugy teljesen ertelmetlen, az elso kerdes valasza alapjan) tevekenyseget, ami neked elegtetelt okoz, es elszorakoztat, es ez lesz a te eleted ertelme. ne csak egyet, akar szazat is. ha egy ilyen dolgot sem tudsz mar talalni, akkor kicsit at kell ertekelni a dolgokat.

edo said...

te Vera, ez nem retorikus kérdés volt? valamilyért nekem úgy csengett :) s ha jól hallottam a csengését, akkor megkaptad. kaptál választ :) na, de ezért egyet se búsulj, tegyed fel a kérdéseket, a válaszokkal úgyis pórul járunk, mondá hajdan Salamon :)

Vera Linn said...

Betond, azt még meg kell néznem
Hangok, lesz ez még így sem, s az is tetszeni fog
Anonymus, te sem vagy egy született optimista ...
edo, ... nem is tudom ...

Betond said...

Nézd meg!

Bruno said...

Születtem, élek, az évek telnek,
A pillanat úgy is eljön mindenkinél...
Röviden és tömören ennyi, de amíg eljön az a bizonyos pillanat, addig folyamatosan kissebb vagy nagyobb célokat kell kitûznünk magunk elé, amik értelmet adnak az életünknek. Ha nem talal az ember semmi ilyet, akkor az a bizonyos ember valamilyen szinten elveszítette emberi mivoltát. Van aki gyûjt, harácsol, van aki múlat, pazarol, mások segíteni próbálnak a szegényeken ... de az, hogy melyiknek mi értelme, vagy mennyi értelme van, az szubiektív.
Mindenkinek saját magának kell értelmet adnia (keresnie) az életének, és vigyázni arra, hogy ezzel másoknak és fõként önmagának ne ártson.