2011-10-29

der neuen Generation - "Flower Power"

Engel + Joe

Kár, hogy a valós életben nem lehet nagyon gyorsan élni s tisztán megúszni.

2011-10-27

Hinnétek?

Már megint költözöm. Először 12 évig egy helyen laktam, következő alkalommal 6 év után költöztem, majd 1 év, 4 év, míg végül 1 évente. Az átlagos 1 év után cihelődök azóta is érvényes. Valami baj van velem. Mindig kikészít, hulla leszek meg hátfájós és csupa ideg. Lesz ennek egyszer már vége?

BUMM> occupy wall street

Egész vagy nem

Ma este/éjjel három sör/martini (nézőpont kérdése) után, mikor a szumma 2 az n-ediken, ahol n tart a végtelenbe egyenlő -1 és Schrödinger macskája meg a tudományok egzaktságának megvitatása után (tudomány az esztétika? miért?), testvéremmel elértünk az élet értelméhez is, ami alapértelmezetten 42.
Tesókám rövid gondolkodás után a jelenlevők nem kis meghökkenésére bejelentette, hogy "Az élet értelme szerintem nem egy egész szám!" A durva, hogy ezt alá is támasztotta: a fontos számok közül egy sem egész: gyök kettő, aranymetszés, pi.
A következő vita már a felsorolt számok fontossági sorrendjéről szólt. Nagyon hamar közös nevezőre jutottunk az első helyezést illetően, amelyet az aranymetszés foglalt el, ahonnan vissza is kanyarodtunk az esztétikához és sikeresen össze is kevertük az informatikával.
Most kérdem én, hogy mi egészek vagyunk vagy nem?

PS. ezt muszály volt megörökíteni.

2011-10-25

Lamentál

Ha úgy tünik nehéz a van ami van, leveszem a polcról egyik kendvencem és beletemetkezem. Várom, hogy a jelen múlttá formálódjon. Ott semmi sem tud annyira fájni mint itt.
Egy örökéletnyi magányt is át lehet élni. Erre bíztat. Két megoldást ismernek a túlélésre. Gondot viselni a hozzátartozóikra vagy hibernálni.
Az előbbire barátaim azt mondják, hogy kölcsönadni az életed, másoknak élni. Pedig támasznak lenni jó. Az érzés, hogy szükség van rád, hogy nélküled talán megáll a Föld forogni egyesek számára ... a maga önző módján önzetlen.
Mások, ha nagyon nehéz beássák maguk a földbe és évtizedeket alszanak. Majd valami történik, amire érdemes felébredni. Valmi amiért érdemes újra küzdeni, legyengülten is a földdel, felszínre törni. Élni. Ha iőm volna rá ...

2011-10-22

Edóóóóóóóóó

Mondd, hogy ez csak valami technikai hiba, vagy költözés vagy nem tudom ...

mna bocs. megnyugodtam. ott vagy.

2011-10-21

És

... símán kibírnám, ha kapnék végre fizetést.

2011-10-18

Símán

... kibírnék még egy hetet valami napsütötte tengerparton.

2011-10-17

Már megint matek

És már megint 0,(9) meg persze késő este és konyak. Testvérem végül arra a következtetésre jútott (amiben egyetértünk), hogy az nem lyuk a számtengelyen, hanem a lyuk matematikai ellentéte. Mondjuk torlódás. Teccik. Ettől leszünk híresek ;)

2011-10-14

Bók

Nem tudom, hogy örvendjek vagy sírjak neki. Azt mondta valaki, hogy "A legkeményebb nő vagy, akit valaha ismertem." Mindezt teljes őszinteséggel és csodálattal. Elsőre jól esett, aztán meggondoltam, hogy lehet nem is olyan jó dolog ez. Mna, de hát a gének azok gének.
Szép álmokat nektek.

2011-10-12

A modern kor áldásai

Mert az is kerül. Évek óta kering a neten, időnként felbukkanva az itt megtalálható idióta szöveg.
Na meg azért, mert megjavították a csövet a lakásban, ami elrobbant nemrég.
A legeslegnagyobb áldás az angol WC, aztán meg a fürdőkád a melegvízcsappal és végül (de nem utolsó sorban) a szólásszabadság.
Minek visszasírni a régi időket? A gyerek csak annyi vitamint szed be és annyi tévét néz, amennyit a szülő megenged. De a napi két óra melegvízen és szülő nélkül felnőtt gyerekek, akiknek az apukája/anyukája/mindkettő valami lágerben végezte időnap elött, azoknak lehet más véleményük lenne az egész szociopata csapattal ellentétben. Szeretném tudni, ezek az emberek visszakívánják az ÁVO/Securitate-t is?
Ideje lenne megtanulni haladni a korral. Értem én, hogy könnyebb siratni a múltat.
Hülye vagyok, amiért nem értem a foszíliákat?

2011-10-11

ha találkozhatnék vele

... megkérdezném (ezt is). Feltételezve, hogy nem mukkannék meg a jelenlétében.

"In the flesh all wisdom begins. Beware the thing that has no flesh. Beware the gods, beware the idea, beware the devil." [Anne Rice, Queen of the Damned]

Vigyázz a csapdákra, amilyen én is vagyok. Milyen lehet úgy élni, hogy közben ennyire érteni? Hogy egy ember ilyeneket meg tud fogalmazni?

2011-10-10

Szabadság után

Napnyugtára érkeztünk és tetszett a látvány.

Napkeltére is futotta a semmi közepén.
Aztán megnéztük, hogy miből lesz az óázis.
Meg, hogy mivel lehet közlekedni a sivatagban.

Ki is próbáltuk mindkettőt, de a tevéről nem tudtam fotózni, így csak ennyi jútott nektek.

Meg azt is megkukucskáltuk, hogyan élnek a berberek. Azt mesélik, hogy mikor a turizmus kezdetét vette, a nyugatiak ki voltak ájulva, hogy itt egyesek még barlangokban laknak, így az állam épített nekik egy falut rendes házakkal. Be is költöztek ügyesen, aztán mikor megunták, nagyrészük visszaszállíngózott a sziklák közé. Pár fiatal maradt, de a fél falu ma is üres.


A tengerről pedig nem csináltam egyetlen képet sem ...