2012-03-28

Hétvége

Tembuildingeltünk egyet falun a kollegűkkal. Meleg volt, napsütés, csillagos ég, tiszta levegő. Nagyon-nagyon jól esett.

2012-03-22

Tavasz

Napsütés, tűrhetően felmelegedett az időjárás, nyílnak a nem tuningolt hóvirágok is. Ennek tiszteletére tegnap szép hullócsillagos manikürt fabrikáltam magamnak. Erre ma éktelen fejfájással ébredtem. Van valami közük egymáshoz? Szerinted az acetonhoz vagy a tavaszhoz?

2012-03-19

Csipike a gonosz törpe

Akármit csinálok, nekem mindig az marad, hogy én vagyok a gonosz testvér, aki mindenkit manipulál, mindenki retteg tőle, senki nem meri megmondani az igazat és nem mer hozzám fordulni segítségért, stb stb stb. Hiába próbálom meg a tőlem telhető legtöbbet adni, úgyis csak a lelkiismeretfurdalás marad, hogy rossz testvér vagyok.
Ennek fényében tegnap estétől úgy döntöttem követem Csipike példáját.

2012-03-13

Hogyan főzzünk sötét konyhában?

Avagy extrém túlélési tankönyv 132-ik oldal.
A hagymát apróra vágjuk a szobában levő íróasztalon, miután a sötét konyhában megpucoltuk anélkül, hogy széttrancsirozzuk önmagunk. Ehez született túlélési ösztön szükségeltetik. A tűzre tesszük az edényt gőzőmsincs mennyi olajjal, beleborítjuk a felvagdalt hagymát. Ha mellémegy nem gond, úgysem lehet látni.
Ötpercenként kirohangálunk a forró edénnyel a szobába s megnézzük, hogy üveges-e már a hagyma. Közben az íróasztalra kikészítjük a borsókonzervet meg a fűszereket. Mikor a szobába hurcolt forró edényben levő hagymáról eldöntöttük, hogy ez már megfelel, többet nem sétafikálunk vele, akkor előrelátóan beleborítunk lehető legtöbb fűszert, hogy ha odaég se legyen nagyon rossz íze (remélhetőleg elnyomják a a fent említett fűszerek).
Összekavarjuk az eddig kapott alapanyagot, gyorsan-gyorsan, mert már süt az edény. Beleöntjük a paradicsomlevet, majd sűrű fucking-élet közben visszarohanunk a forró edénnyel es a ki nem bontott borsókonzervvel a konyhába, mert egyrészt az edény már nagyon süt, másrészt a borsókonzervet egykézzel kicsit nehéz kibontani.
Sötétben de immár két kézzel kibontjuk a konzervet és a tűzhelyre helyezett edénybe öntjük a tartalmát (mindenestől). Ami mellé ömlik újból nem számít, mert nem látszik. Az edény tartalmát összekeverjük s a tüzön hagyjuk, amíg blogbejegyzést írunk. Mire a bejegyzés végére érünk az edény tartalma remélhetőleg ehetővé válik.
S ha nem úgyis mindegy, mert ilyen éhesen nyersen is megettem volna az összetevőket.
FIGYELEM! Másnap, napvilágnál, a konyhába való belépés elött gyengébb idegzetűeknek megrázkódatásokra felkészítő jóga gyakorlatokat ajánlunk.
JÓ ÉTVÁGYAT!

2012-03-07

NOKIA = bad bad bad

Előlegben (mert nem biztos lesz türelmed végigolvasni) ha ismersz valakit, aki ért a NOKIA C3-00 beállításokhoz, kérlek szólj neki, hogy segítsen ki.

Most már az agyamra ment. A Vodafone Shop-ban vettem egy Nokia C3-t. Nem akartam okosabb telefont mint olyat, amin beszelni lehet, sms-t küldeni és legyen egy mail kliens, meg QWERTY billentyüzet. Eddig a gyengém volt a NOKIA. A legutóbbi is hat év után kezdte beadni a derekát a sok esés, fürdés, kávé- meg kólaívás miatt. A kóla még a telefonokank is egészségtelen.
Ezt mind meg is kaptam, nagyon jó árban a fent említett telefon formályában. A bökkenő a push mail szupporttal kezdődött. WiFi-vel nem megy csak GPRS-el. Ez eddig nem fájt volna, egyszerüen lekapcsolom a WiFi keresést s probléma megoldva. De áááááá ... dehogy. Yahoo mail bejön, gmail, melós, NGOs semmi. Csak ha elindítom a mail klienst, akkor tölti le az új mailokat.
Egyes lépés, írok a szolgáltatónak, segítsen már ki valami beállításokkal. Kapok is választ, hogy nézzem meg, be van állítva a csengés. HOGY MI VAN???? Olvasok tovább, hogy ha nem ez a gond, hívjam fel a NOKIA ügyfélszolgálatot és egy bukaresti telefonszám.
Kettes lépés, fehívom az adott számot és akkor a NOKIA padlóba verte magát a szememben. Egy kíni vagy koreai vagy hasonló nemzetiségú pasi, aki románul alíg nyögött, többet hallgatott, mint beszélt (gondolom próbálta összeszedni a nyelvtudását a nagy szünetekben) kibökte, hogy az a szolgáltatótól függ. Kérdem mit kell kérdeznem a szolgáltatómtól, hogy van-e neki, amitől ez menni fog, na erre kaptam aztán hebegést habogást, amiből mukkot sem értettem. Mondom diktálja le a kérdést, leírom, majd felhívom a szolgáltatóm s megkérdem. Még egy adag galagyolás után rájöttem, hogy nem csak én nem értem mit mond, hanem ő sem, hogy én mit, pedig kurrrvajól nyomom a románt. Vazzzze, te vagy a NOKIA (!!!) román ügyfélszolgálatnál, aki felveszi a telefont s nem tudsz románul. Hát ez fucking élet. Valahogy végül kinyögte, hogy csak GPRS-el megy. Mondom neki, (mérgemben, mert elmagyaráztam neki, hogy WiFi nélkül is megpróbáltam, zéró eredménnyel) hogy ha a szolgáltató G3-an "közvetít", akkor nem megy? Azt a választ kaptam, hogy semmi köze egymáshoz. Na mondom én ezt nem értem, mondja el még egyszer, mert jegyzetelek. Elgagyogta még egyszer, aztán elbúcsíztunk.
Harmadik lépés, kérdem a srácoktól, hogy fiuk, mi a helyzet azzal, hogy nincs köze a GPRS-nek a G3-hoz? Végül is nincs, mind a kettő kommunikációs protokoll, de az egyik újabb. Vagyis jól tudtam.
Végül rémesen bepipulva felhívom a szolgáltatóm. Ott legalább egy annyi, hogy ha a mami nem tud válaszolni, akkor kapcsol egy tatit, aki állítólag tud. Tati keres az adatbázisban, nincs automatikusan konfiguráló állomány erre a telefonra. Üsse kő, pedig forgalmazod, akkor mondd el lépésről lépésre. Ja, hogy azt sem tudod ... itt már éreztem, hogy guttaütés környékez. Ezek után rémrsen hálás voltam, mikor megígérte, hogy elküldi egy olyan telefonra a leírást, amelynek a menüje pont olyan mint az enyém, annak ellenére is, hogy sehogy sem tudta szegény megérteni az e-mail címemnek azt a részét, hogy qwerty.ms (ahol ms egy romániai megye rövidítése) viszont játszi könnyedséggel írta le a nevem, amely a románok számára közel rémálom.
Végeredmény: a mailban kapott menüszerkezet még csak messziről sem köszön össze az enyémmel és az én telefonomon még mindig nem megy a push mail, én meg "out of ideas" és tele csúnya szavakkal a méregtől.

Szóval, ha ismersz valakit, aki ért a NOKIA C3-00 beállításokhoz, kérlek szólj neki, hogy segítsen már ki. Ha meg a NOKIA-nál ismersz valakit, mondd meg neki, hogy a romániai ügyfélszolgálata szart se ér és segítsen ő ki.

Előre is köszönöm!